Kerosinepop op facebook
foto The Jacks
The Jacks

The Jacks is een Nederlandse rockband bestaande uit Marcia, Estelle, Dani & Joost. Verwacht bij The Jacks een energieke show met rauwe sounds en puntige teksten! De band bracht het afgelopen jaar 2 EP's uit en waren daarmee te gast bij o.a. Giel Beelen + De Wereld Draait Door en stonden met beide singles in de MTV Brand New top 10.

Marcia & Estelle ontmoetten elkaar al op hun twaalfde in de schoolband van hun middelbare school en inspireerden elkaar door platen uit te wisselen en samen muziek te maken. Al gauw besloten ze samen een band op te richten die The Jacks moest heten. Ze gingen op zoek naar een eigen geluid en ritmesectie.

Bassist Joost van Haaren was na het uit elkaar gaan van zijn band Krezip weer vrij om zich in een nieuw avontuur te storten. In 2010 viel Joost in en besloot bij de band te blijven.

Na een periode van veel verschillende drummers ontstond er gelijk een click toen ze Dani van Gaalen leerden kennen op de Zwarte Cross. De jonge drumster liet bij de audities de concurrenten ver achter zich en blonk uit door haar motivatie en no-nonsense attitude.

Met deze samenstelling bracht de band hun eerste videoclip uit en vierden begin mei 2011 hun E.P. release in een volle Winston Kingdom op de wallen in Amsterdam. 

In februari 2012 was de band te gast in De Wereld Draait door op nationale TV. Twee dagen later werd de tweede E.P. genaamd “Raw & Gorgeous” uitgebracht en groots gevierd in Bitterzoet, Amsterdam. The Jacks stonden met beide singles van de EP's wekenlang in de MTV Brand New Top 10!

Nu.nl publiceerde per verschenen EP een interview over The Jacks’ bestorming van het popcircuit en ook Giel Beelen & Gerard Ekdom waren erg enthousiast over de eerste E.P. van de band. Zo is de band vaker bij 3FM geweest en was in maart te gast in de ochtendshow van Giel Beelen.

In het voorjaar van 2012 tourde de band mee met Anneke van Giersbergen door alle clubs van Nederland en op dit moment spelen ze een hoop festivals! The Jacks zijn geselecteerd om in het najaar met de POPronde door het hele land te touren.

Nu werkt de band aan een nieuwe EP die rond de Kerst te verwachten valt!

Marcia Savelkoul – Lead Vocals
Estelle Stijkel – Guitar & Backing Vocals
Joost van Haaren – Bass & Backing Vocals
Dani van Gaalen – Drums & Backing Vocals